Sprekers

J. van Heck

Jan-Thijs van Heck | Op zoek naar voeding

Lezing op vrijdagavond 28 september

In de zoektocht naar een jonge spreker, die voeding van het lichaam en voeding van de ziel verbinden kan, kwam Jan-Thijs als organisator van de Michaëldagen tot zijn eigen verrassing bij zichzelf uit.

Het thema is nauw verweven met zijn biografie. Al op jonge leeftijd toonde hij veel interesse in gezonde voeding. Ook begon hij op eigen wijze spiritualiteit te onderzoeken en te leven - tot op de dag van vandaag.

Hij ging een ontdekkingsreis van psychologie tot antroposofie, van synthetische supplementen tot het zien van voeding als drager van kosmische kwaliteiten. Ook heeft hij als vader zijnde van op-voeding kaas gegeten.

In deze lezing wil hij iets van zijn reis delen met ons. Ter inspiratie, overdenking én ter opening van de Michaëldagen van dit jaar.

Jan-Thijs is 28 jaar en studeerde biologisch-dynamische landbouw aan Warmonderhof. Hij verdient zijn brood als grafisch webdesigner en is vader van dochter Gioia.

Ook zet hij zich in voor een gezonde ontwikkeling van de antroposofische jeugdbeweging en houdt hij zich bezig met innerlijke scholing, ecologisch leven, alternatieve landbouw, muziek, schoonheid & liefde.

Paul Doesburg

Paul Doesburg | Voedingsvitaliteit in beeld

Lezing op zaterdagochtend 29 september

Paul Doesburg (1968) studeerde Medische biotechnologie. Na zijn afstuderen werkte hij met veel passie aan kankeronderzoek aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Ondanks het feit dat hij zijn onderzoekswerk fascinerend vond, merkte hij dat hij de visie dat er bij ziekte 'slechts' sprake is van een mechanische verstoring ontoereikend vond. De mens als individu werd in deze visie buiten beschouwing gelaten.

Hij ging op zoek naar onderzoekswerk waarin ziekte en gezondheid vanuit een systeemdenken benaderd worden. Zo kwam kwam terecht op het Louis Bolk instituut in Driebergen waar ze in het onderzoekswerk het geheel van organismen of systemen als uitgangspunt nemen. Hier maakte hij kennis met de (voedings)kristallisatiemethode. Intussen werkt hij in Europees verband aan de toepassing en verdere wetenschappelijke acceptatie van deze methode in zijn eigen laboratorium, Crystal Lab.

Dankzij de koperkristallisatiemethode uit het laboratorium van Paul ontstaat er een natuurwetenschappelijke basis onder het vage begrip ‘vitaliteit’. Paul laat tijdens de lezing diverse voorbeelden zien waaruit duidelijk wordt wat de invloed is van BD-preparaten, euritmie en (melk)verwerkingsmethoden op de levenskrachten van wat we eten.

Loek Dullaart

Loek Dullaart | Voeding voor de ziel

Lezing op zondagochtend 30 september

[Binnenkort is hier meer te lezen dan alleen dit plaatsvervangende tekstje]

banner Michaëldagen